Etusivu Latauspisteiden tuomat edut Sähköautojen latauspisteiden edut

Sähköautojen latauspisteiden edut

Tästä artikkelista selviää mm.

Sähköautojen suosion kasvaessa luotettavan ja tehokkaan latausratkaisun tarve on yhä tärkeämpää.

Latauspisteiden asentaminen kotiin, taloyhtiöön tai yritykseen voi tarjota monia etuja, kuten kustannussäästöjä, mukavuutta ja hiilijalanjäljen keventämistä. 

Sähköautojen latauspisteiden tuomat edut kotitalouksille:

  1. Kustannussäästöt

Yksi latausratkaisun ensisijaisista eduista on kustannussäästöt. Sähköajoneuvojen käyttö on huomattavasti halvempaa kuin perinteisten polttoainekäyttöisten ajoneuvojen ja niiden huoltokustannukset ovat alhaisemmat. 

Kun asennat latauspisteen kotiin, voit hyödyntää oman sähkösopimuksen tuomia etuja ja samalla myös vältät ulkopuolisten latauspisteiden kalliimpia hintoja. Normaalisti kolmannen osapuolen tarjoamat hinnat vaihtelevat 0,25c/kWh ja 0,65c/kWh välillä. 

  1. Helppokäyttöisyys ja aikaa säästävää

Sähköajoneuvon lataaminen kotona on paljon kätevämpää kuin julkisen latausaseman etsiminen. Kun latauspiste on kotona, voit yksinkertaisesti kytkeä ajoneuvosi verkkovirtaan ja antaa sen latautua milloin vain, eikä sinun tarvitse huolehtia jonottamisesta tai latausaseman löytämisestä. 

Kotona oleva latauspiste ei ole teholtaan samaa luokkaa kuin muut tarjolla olevat latausasemat, mutta yön aikana auton akku ehtii takuuvarmasti latautua täyteen.  

  1. Kodin arvon nousu

Sähköauton latauspisteen asentaminen nostaa myös kotisi myyntiarvoa. Kun yhä useammat ihmiset siirtyvät käyttämään sähköajoneuvoja, latausratkaisu kotona on yhä halutumpi, mikä tekee kodistasi houkuttelevamman potentiaalisille ostajille.

Sähköautojen latauspisteiden tuomat edut taloyhtiöille:

  1. Ympäristön kestävyys

Asunto-osakeyhtiöillä on velvollisuus pienentää hiilijalanjälkeä ja edistää kestävää kehitystä. Asentamalla sähköautojen latauspisteitä kannustatte asukkaita siirtymään sähköautoihin, vähentää polttoainekäyttöisten ajoneuvojen määrää liikenteessä ja vähentää hiilidioksidipäästöjä.

  1. Asukkaiden tyytyväisyyden lisääntyminen

Sähköautojen latauspisteiden asentaminen lisää myös asukkaiden tyytyväisyyttä ja sitä kautta viihtyvyyttä. Monet asukkaat ovat kiinnostuneita sähköajoneuvoista, mutta heillä ei välttämättä ole käytössään luotettavaa latausratkaisua. Tarjoamalla latausratkaisun asunto-osakeyhtiöt osoittavat ottavansa huomioon asukkaidensa tarpeet ja ovat sitoutuneet tarjoamaan korkeatasoista palvelua.

  1. Kustannussäästöt

Asunto-osakeyhtiöt voivat myös hyötyä kustannussäästöissä asentamalla latauspisteitä.

Käyttämällä omaa sähkösopimusta ja sen hintaa, asukkailla on mahdollisuus ladata sähköautoja normaalia halvemmalla hinnalla. Tämä nostattaa asukkaiden tyytyväisyyttä ja samalla helpottaa jokaisen sähkö autoilevan asukkaan arkea. 

Sähköautojen latauspisteiden tuomat edut yrityksille:

  1. Pienempi hiilijalanjälki

Asentamalla sähköautojen latauspisteitä, yritykset voivat kannustaa työntekijöitään ja asiakkaitaan siirtymään sähköajoneuvoihin, mikä vähentää polttoainekäyttöisten ajoneuvojen määrää liikenteessä ja vähentää hiilidioksidipäästöjä.

  1. Työntekijöiden tyytyväisyys paranee

Monet työntekijät ovat kiinnostuneita sähköajoneuvoista, mutta heillä ei välttämättä ole käytössään latauspistettä tai mahdollista investoida siihen. Tarjoamalla latausratkaisun yritykset voivat osoittaa, että ovat valmiita tukemaan työntekijöitä arkisissa hankinnoissa.

Ota yhteyttä ja keskustellaan siitä, miten sähköautojen latauspisteet voisi hyödyttää kotitalouttasi, taloyhtiötäsi tai yritystäsi.

Jaa artikkeli eteenpäin