Etusivu Aurinkopaneelit Aurinkopaneelien hankinta: Ota nämä asiat huomioon!

Aurinkopaneelien hankinta: Ota nämä asiat huomioon!

Tästä artikkelista selviää mm.

Sähkön kallistuessa ja uusiutuvan energian käytön lisääntyessä aurinkopaneeleista on tullut suosittu valinta monille omakotitalon ja mökin omistajille. Koska vaihtoehtoja on kuitenkin niin paljon, voi olla haastavaa tietää, mitä kannattaa etsiä aurinkopaneelia ostaessa. 

Tässä artikkelissa käsittelemme joitakin kriittisiä tekijöitä, jotka on otettava huomioon, kun olet hankkimassa aurinkopaneeleita.

  1. Tehokkuus

Aurinkopaneelin hyötysuhteella tarkoitetaan sitä, kuinka paljon auringonvaloa se pystyy muuttamaan käyttökelpoiseksi sähköksi. Korkeampi hyötysuhde tarkoittaa, että aurinkopaneeli voi tuottaa enemmän sähköä samasta määrästä auringonvaloa. Kun ostat aurinkopaneelia, sinun tulisi etsiä sellaista, jonka hyötysuhde on vähintään 15 %. Muista kuitenkin, että korkeamman hyötysuhteen paneelit voivat olla kalliimpia.

  1. Hinta

Hinta on aina ratkaiseva tekijä mitä tahansa hankintaa tehtäessä, eivätkä aurinkopaneelit ole poikkeus. Aurinkopaneelien hinnat voivat vaihdella suuresti tuotemerkin, koon ja tehokkuuden mukaan. Yleissääntönä on, että kannattaa pyrkiä hankkimaan laadukkaimmat aurinkopaneelit, joihin on varaa, sillä ne tuottavat todennäköisesti paremman tuoton pitkällä aikavälillä. Lisäksi kannattaa ottaa huomioon myös asennuskustannukset, sillä ne voivat vaihdella huomattavasti työn monimutkaisuudesta riippuen.

  1. Takuu

Aurinkopaneelit ovat merkittävä investointi, ja haluat varmistaa, että olet suojattu mahdollisten ongelmien varalta. Kun ostat aurinkopaneeleja omakotitaloon, etsi järjestelmä, jolla on takuu. Hyvän takuun pitäisi kattaa viat ja antaa takuu suorituskyvystä. Lisäksi jotkin takuut voivat kattaa myös asennuskustannukset ja vaikeiden sääolojen aiheuttamat vahingot.

  1. Kestävyys

Aurinkopaneelit on suunniteltu kestäviksi ja pitkäikäisiksi, mutta kaikki paneelit eivät ole samanlaisia. Kun ostat aurinkopaneelia, etsi sellaista, joka on rakennettu kestämään elementtejä, kuten sadetta, raekuuroja ja kovaa tuulta. Lisäksi kannattaa etsiä paneelia, joka kestää korroosiota ja jossa on vahva runko ympäristötekijöiden aiheuttamien vaurioiden estämiseksi. Kunnon aurinkopaneelit kestävät Suomen vaativissa olosuhteissa.

  1. Koko

Valitsemasi aurinkopaneelin koko riippuu tuottamasi sähkön määrästä ja rakennuksesi katolla käytettävissä olevasta tilasta. Kun valitset aurinkopaneelia, varmista, että otat huomioon sekä paneelin fyysisen koon että sen tuottaman sähkön määrän. On tärkeää valita paneeli, joka täyttää energiantarpeesi viemättä liikaa kattotilaa.

  1. Asennus

Aurinkopaneelijärjestelmän asennus on monimutkainen ja tekninen prosessi, joka edellyttää pätevän ammattilaisen asiantuntemusta. Aurinkopaneelia valitessasi sinun kannattaa ottaa huomioon myös asennusprosessi ja varmistaa, että valitset oikeat ja luotettavat ammattilaiset asentajiksi. Etsi asentajaa, jolla on toimilupa, vakuutus ja joka on todistetusti tehnyt onnistuneita asennuksia.

  1. Tuotemerkin laatu

Valitsemasi aurinkopaneelin tuotemerkki on myös tärkeä. Etsi hyvämaineinen tuotemerkki, jolla on todistetusti kokemusta laadukkaiden aurinkopaneelien valmistuksesta. Hyvän tuotemerkin pitäisi myös tarjota erinomaista asiakastukea ja olla valmis seisomaan tuotteidensa takana.

Aurinkopaneelin ostaminen on merkittävä investointi, ja ostoa tehdessäsi on otettava huomioon useita tekijöitä. Kannattaa etsiä paneeli, joka on tehokas, kestävä ja jolla on takuu. Lisäksi kannattaa ottaa huomioon asennuskustannukset ja valita hyvämaineinen tuotemerkki ja asentaja. 
Oikealla aurinkopaneelilla voit tuottaa puhdasta, uusiutuvaa energiaa ja säästää rahaa sähkölaskuissa.

Laita meille viestiä, niin katsotaan paras mahdollinen ratkaisu sinun tarpeisiin!

Luitko jo nämä?

Maalämmön sähkönkulutus

Ilmalämpöpumpun huolto

Miten maalämpö toimii?

Ilmalämpöpumpun kondenssivesi

Jaa artikkeli eteenpäin