Etusivu Ilmavesilämpöpumppu Nibe vai Mitsubishi ilmavesilämpöpumppu: Vertailu
Energycenterin asentama Mitsubishin ilmavesilämpöpumppu

Nibe vai Mitsubishi ilmavesilämpöpumppu: Vertailu

Tästä artikkelista selviää mm.

Ilmavesilämpöpumppujen markkinoilla on kaksi tunnustettua jättiläistä: Nibe ja Mitsubishi. Laitteet ovat teknisesti hyvin samankaltaisia, mutta muutamia ostopäätökseen vaikuttavia yksityiskohtia nousee kuitenkin usein esiin.

Tässä artikkelissa tutustutaan Niben ja Mitsubishin ilmavesilämpöpumppujen välisiin eroihin, jotta voit tehdä tietoon perustuvan valinnan.

Harkitsetko ilmavesilämpöpumpun hankintaa? Ota yhteyttä ja pyydä tarjous meiltä!

Suurimmat erot Niben ja Mitsubishin välillä

Molempien valmistajien tuotteissa painotetaan korkeaa hyötysuhdetta, erinomaista lämmitystehoa, käyttäjäystävällisyyttä sekä älykkäitä toimintoja. Suurimmat erot näiden kahden valmistajan välillä syntyvät kuitenkin pienistä yksityiskohdista, kuten muotoilusta sekä käyttöliittymästä.

Tutustutaan seuraavaksi kummankin valmistajan laitteiden hyviin puoliin sekä ominaisuuksiin.

Nibe-ilmavesilämpöpumput – Hyvät puolet ja ominaisuudet

Nibe on tuntemattomuudestaan huolimatta pitkän historian omaava valmistaja, ja yrityksen juuret sijoittuvat huomattavasti Japanilaista Mitsubishia lähemmäs suomalaista kuluttajaa – Nibe on toiminut vuodesta 1952 alkaen ja se perustettiin samaisena vuonna Ruotsissa.

Nibe-ilmavesilämpöpumput on suunniteltu pohjoisen olosuhteisiin, ja ne tarjoavat erinomaisen lämmitystehon sekä hyötysuhteen jopa kovillakin pakkasilla. Merkiltä on myös saatavilla malleja, jotka hyödyntävät älykkäitä ominaisuuksia, kuten etäohjausta.

Etäohjaus mahdollistaa laitteen toiminnan valvonnan sekä asetusten muokkaamisen myös silloin, kun et itse ole paikan päällä. Niben etäohjausratkaisut ovat myös varsin kattavat, ja niihin voidaan liittää useita komponentteja joustavasti.

Niben ilmavesilämpöpumppuja kehutaan myös paljon niiden helppokäyttöisyydestä sekä erinomaisesta käyttöliittymästä.

 • Käyttömukavuus: Niben ilmavesilämpöpumput ovat helpompia käyttää kosketusnäytön ansiosta
 • Muotoilu: Niben ilmavesilämpöpumppuja kehutaan usein modernista ja siististä ulkomuodosta
 • Erinomainen hyötysuhde ja lämmitysteho: Sekä Nibe että Mitsubishi tarjoavat erinomaisen hyötysuhteen sekä lämmitystehon tarjoavia lämpöpumppuja
 • Innovatiiviset älykkäät ratkaisut: Nibe tarjoaa laajan valikoiman erilaisia älykkäitä ratkaisuja, jotka helpottavat laitteen käyttöä
 • Modernit ratkaisut: Niben huippumallit käyttävät modernia, erittäin hiljaista ja entistäkin hiljaisempaa ulkoyksikköä
 • Kattava tuotevalikoima: Niben tuotevalikoimasta löytyy ilmavesilämpöpumppu kohteeseen kuin kohteeseen erittäin kattavan tuotevalikoiman ansiosta

Mitsubishi-ilmavesilämpöpumput – Hyvät puolet ja ominaisuudet

Mitsubishi on merkkinä varmasti sellainen, jonka miltei jokainen tuntee – jos ei lämpöpumpuista, niin viimeistään autoista tai muista moottoriajoneuvoista. Nibe puolestaan on hiukan tuntemattomampi merkki varsinkin suomalaisille kuluttajille, sillä merkin tuotevalikoima on merkittävästi kilpailevaa Mitsubishia suppeampi. 

Mitsubishi-ilmalämpöpumput tarjoavat kustannustehokkaan ratkaisun, jossa korostuu ennen kaikkea laitteen kattava ominaisuusvalikoima, erinomainen energiatehokkuus ja lämmitysteho, sekä maailmanluokan valmistajan luotettavuus.

Mitsubishi on yksi maailman suurimmista lämpöpumppuvalmistajista, ja merkin tuotteita on asennettu vuosikausia maailmanlaajuisesti.

 • Ominaisuudet: Mitsubishi-ilmalämpöpumpuissa on huonesäädin vakiovarusteena, joka on Nibe-lämpöpumpuissa lisävaruste
 • Erinomainen hyötysuhde ja lämmitysteho: Sekä Nibe että Mitsubishi tarjoavat erinomaisen hyötysuhteen sekä lämmitystehon tarjoavia lämpöpumppuja
 • Kustannustehokas ja ympäristöystävällinen: Mitsubishi-ilmavesilämpöpumpppu on energiatehokas ja ympäristöystävällinen valinta
 • Tunnettu merkki: Mitsubishi on pitkän historian omaava yritys, joka on toiminut maailmanlaajuisesti jo vuosikymmenien ajan
 • Kattava huolto- ja takuuverkosto: Mitsubishillä on maailmanlaajuinen huolto- ja takuuverkosto, jonka ansiosta mahdollisten vikatilanteiden korjaaminen on helppoa missä tahansa

Nibe vai Mitsubishi – Kumpi kannattaa valita?

Niben ja Mitsubishin ilmavesilämpöpumppujen erot ovat sen verran pieniä, että yhden merkin suositteleminen pelkästään niiden erojen perusteella on haastavaa. Niben pumpuissa korostuu muotoilu ja helppokäyttöisyys, Mitsubishi puolestaan tarjoaa hiukan kattavammin ominaisuuksia.

Laitteet ovat teknisiltä ominaisuuksiltaan miltei identtisiä, joten hyötysuhteen tai lämmitystehon perusteellakaan ei voida johtopäätöksiä tehdä. Myös laitteiden hinnat ovat hyvin lähellä toisiaan.

Laitteiden väliset erot ja niiden vaikutus ostopäätöksen tekemiseen ovatkin pitkälti mielipidekysymyksiä, ja kummankin valmistajan ilmavesilämpöpumppu on varmasti erinomainen valinta.

Jos epäröit päätöksen kanssa, voit ottaa yhteyttä asiantuntijoihimme – me autamme sinua valitsemaan oikean lämpöpumpun juuri sinulle!

Ilmavesilämpöpumppu on energiatehokas lämmitysratkaisu

Energiatehokkuus on kaikkien lämpöpumppujärjestelmien kulmakivi, ja usein yksi suurimmista syistä lämmitysjärjestelmän päivittämiseen. Ilmavesilämpöpumppu on lisäksi täysin uusiutuva lämmitysmuoto, joka tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon kestävää ja luonnonmukaista lämmitysratkaisua toivovalle asiakkaalle.

Sekä Mitsubishi että Nibe korostavat kestävän kehityksen merkitystä, ja arvioivat huolellisesti toimintansa vaikutuksia ympäristölle.

Tutustutaan seuraavaksi laitteiden energiatehokkuuden mittaamisessa käytettävään standardiin, jotta ymmärrät paremmin laitteiden energiatehokkuutta kuvaavia merkintöjä.

Energiatehokkuus ja COP-arvot

Ilmavesilämpöpumput tunnetaan niiden erinomaisista COP-arvoista (Coefficient of Performance). COP-arvo osoittaa kuinka tehokkaasti pumppu tuottaa lämpöä suhteessa kuluttamaansa sähköenergiaan.

Keskimäärin ilmavesilämpöpumppujen COP-arvot vaihtelevat välillä:

 • Pakkasolosuhteissa: 2 – 3
 • Kevyemmissä olosuhteissa: Jopa yli 5

Energiatehokkuus juontaa juurensa ilmavesilämpöpumpun innovatiiviseen lämpöpumpputeknologiaan, jonka avulla järjestelmä kykenee keräämään ilmaista lämpöenergiaa ulkoilmasta.

Laitteiden valmistajat ilmoittavat nykyään myös kausivaihtelun huomioivan SCOP (Seasonal Coefficient of Performance)-arvon, joka kuvaa tarkemmin laitteen hyötysuhdetta vaihtelevissa olosuhteissa. SCOP-arvon avulla voidaan vertailla tarkemmin laitteen todellista hyötysuhdetta, sillä ilmavesilämpöpumpun energiatehokkuus heikkenee ulkolämpötilan laskiessa.

Ilmavesilämpöpumpun hyötysuhde vaihtelee näin ollen laitteen ominaisuuksien sekä olosuhteiden mukaan, mutta se pysyttelee tyypillisesti n. 3 – 5 välillä. Tämä tarkoittaa sitä, että ilmavesilämpöpumppu tuottaa 3 – 5 kWh lämpöenergiaa jokaista kulutettua 1 kWh sähköenergiaa kohden.

NIBE vesi-ilmalämpöpumppu
NIBE vesi ilmalämpöpumppuun voi liittää myös <a href=httpsenergycenterfiilmavesilampopumppusoveltuuko ilmavesilampopumppu viilennykseen tehokas ratkaisu kesahelteisiin title=Soveltuuko ilmavesilämpöpumppu viilennykseen Tehokas ratkaisu kesähelteisiin>viilennysjärjestelmän<a>

Hintavertailu ja kustannustehokkuus

Nibe ja Mitsubishi ilmavesilämpöpumppujen hintavertailu on tärkeä osatekijä päätöksenteossa. Laitteet ovat kuitenkin keskenään pitkälti saman hintaisia, joten hinnan vaikutus päätöksenteossa Mitsubishin ja Niben välillä on melko alhainen. 

Molemmissa merkeissä on panostettu energiatehokkuuteen, joka puolestaan näkyy pidemmällä tähtäimellä sähkölaskussa säästönä. Sekä Mitsubishin että Niben ilmavesilämpöpumput ovat pitkällä aikavälillä varsin kannattavia ratkaisuja perinteisiin lämmitysmuotoihin verrattuna.

Ilmavesilämpöpumpun asentaminen säästää keskimäärin 50-70% lämmityskuluissa perinteisiin lämmitysjärjestelmiin verrattuna – myös kuluttajien kokemukset sekä itsenäiset testit tukevat tätä väitettä, ja sijoitus voi maksaa itsensä takaisin jo muutaman vuoden kuluessa laitteiston asennuksesta.

Muista vertailla myös takuuehtoja

Useita laitevaihtoehtoja vertaillessa unohtaa helposti, että takuuehdot voivat näytellä suurta roolia järjestelmän kustannustehokkuudessa sen eliniän aikana. Laitteiden takuuaika kertookin usein valmistajan luottamuksesta laitteen kestävyyteen ja laatutasoon. 

Sekä Nibe että Mitsubishi tarjoavat kilpailukykyiset takuuehdot, jotka voivat vaihdella hiukan mallikohtaisesti. Takuuajan pituus sekä kattavuus kannattaa kuitenkin tarkistaa huolellisesti ennen hankintaa, ja ottaa huomioon muihin valmistajiin verratessa.

Tarkemmat ja ajantasaiset takuuehdot saat asiantuntijaltamme tarjouksen yhteydessä. Tarjolla on usein myös mielenrauhaa tarjoavia lisäturvatuotteita, jotka pidentävät laitteen takuuaikaa tai parantavat sen korvausehtoja.

Mitsubishi Electric on erinomainen ilmavesilampopumppu.
Mitsubishin automaattinen sopeutustoiminto mittaa jatkuvasti huoneen lämpötilaa Lämpöä kuluu vain tarpeen mukaan ja huoneen lämpötila pysyy tasaisena

Yhteenveto

Nibe-ilmavesilämpöpumput saavat plussapisteitä niiden helppokäyttöisyydestä sekä muotoilusta. Niben kosketusnäyttö helpottaa laitteen käyttöä, ja laitteen siisti ulkoasu auttaa pitämään kodin esteettisenä.

Mitsubishi puolestaan tarjoaa hiukan enemmän ominaisuuksia, sillä huonesäädin kuuluu laitteiston vakiovarustukseen. 

Kummankin laitteen energiatehokkuus on huippuluokkaa, ja hintaluokka sekä takuuehdot ovat varsin kilpailukykyiset. Yhteenvetona voidaan todeta, että valinta näiden kahden laitteen välillä perustuu pitkälti henkilökohtaisiin mielipiteisiin ulkoasun osalta sekä asiakaskohtaisiin tarpeisiin ominaisuuksien osalta.

Ilmavesilämpöpumppuja on tarjolla satoja erilaisia, ja laitteiden vertailu voi äkkiä käydä uuvuttavaksi. Ota rohkeasti yhteyttä asiantuntijaamme – me autamme sinua valitsemaan oikean ratkaisun juuri sinun kohteeseesi!

Aiheeseen liittyvää: VILP vs PILP – Kumpi on parempi?

Usein Kysytyt Kysymykset

Mitkä ovat tärkeimmät tekijät ilmavesilämpöpumpun valinnassa?

Ilmavesilämpöpumpun valinnassa tärkeimpiä tekijöitä ovat laitteen energiatehokkuus, koko ja lämmitystarpeeseen sopivuus. On tärkeää tarkastella pumpun SCOP-arvoa, joka kertoo sen energiatehokkuudesta eri ulkolämpötiloissa.

Miten ilmavesilämpöpumppujen energiatehokkuus eroaa toisistaan merkkien välillä?

Ilmavesilämpöpumpun energiatehokkuus vaihtelee merkeittäin, mutta myös laitteen hintaluokka vaikuttaa huomattavasti. Kalliimpi laite on usein modernimpi, ja sitä myös myös energiatehokkaampi.

Kuinka paljon asennusprosessi vaikuttaa ilmavesilämpöpumpun tehokkuuteen ja toimivuuteen?

Asennusprosessin ammattimaisuus on avainasemassa ilmavesilämpöpumpun tehokkuuden kannalta. Huolellinen asennus ja oikein mitoitettu järjestelmä varmistavat, että laitteiston potentiaali päästään hyödyntämään täysimääräisesti.

Miten ilmavesilämpöpumppujen äänitasot vertautuvat Niben ja Mitsubishin malleissa?

Äänitasoissa on eroja eri valmistajien ja mallien välillä. Käyttäjäkokemusten perusteella sekä Niben että Mitsubishin uudemmat mallit sijoittuvat vertailuissa hyvin äänitasojen osalta.

Onko Mitsubishi vai Nibe-ilmavesilämpöpumpppu parempi?

Sekä Nibe että Mitsubishi ovat tunnettuja valmistajia, ja kummankin valmistajan ilmavesilämpöpumput ovat erinomainen valinta. Niben laitteissa korostuu moderni muotoilu ja käyttäjäystävällisuus, Mitsubishillä puolestaan kattavat ominaisuudet.

Jaa artikkeli eteenpäin