Etusivu ilmalämpöpumppu Paras ilmalämpöpumppu – Energy Centerin suositukset markkinoiden huipputuotteista
paras ilmalämpöpumppu

Paras ilmalämpöpumppu – Energy Centerin suositukset markkinoiden huipputuotteista

Tästä artikkelista selviää mm.

Mikä on paras ilmalämpöpumppu? Tässä artikkelissa tutustumme Energy Centerin valikoiman helmiin.

Ilmalämpöpumppu on yhä suositumpi vaihtoehto niin kotien kuin mökkienkin lämmityksessä ja viilennyksessä Suomessa. Oikeanlaista ilmalämpöpumppua valittaessa on tärkeää ottaa huomioon laitteen tehokkuus, energiatehokkuusluokka sekä kyky vastata juuri sinun vaatimuksiin.

Energy Centerin suositukset perustuvat viimeisimpään teknologiaan ja markkinoilla oleviin testituloksiin, joiden avulla löydetään parhaiten sopiva ilmalämpöpumppu tarpeisiisi.

Tehokkaan ilmalämpöpumpun tulisi pystyä tuottamaan optimaalinen lämpötila mahdollisimman taloudellisesti.

Mitsubishi Electric LN25 ja Panasonic CZ25 WKE ovat esimerkkejä markkinoiden huippumalleista, joissa yhdistyy energiaa säästävä toiminta korkeaan suorituskykyyn.

Molempien mallien energiatehokkuus on erinomainen, mikä takaa niin mukavuuden kuin säästöjenkin kannalta järkevän investoinnin.

Kun etsit itsellesi parasta ilmalämpöpumppua, on tärkeää vertailla eri malleja niiden SCOP-arvon (Seasonal Coefficient of Performance) ja käyttöominaisuuksien perusteella.

SCOP kertoo laitteen lämmitystehokkuuden kylmänä vuodenaikana, ja mitä korkeampi arvo on, sitä parempi. Laadukas ilmalämpöpumppu on myös pitkäikäinen ja suunniteltu kestämään Suomen vaihtelevia sääolosuhteita.

Lue myös: Paras ilmavesilämpöpumppu

Ilmalämpöpumpun toiminta lyhyesti

Ilmalämpöpumppu on energiatehokas ratkaisu kiinteistön lämmitykseen ja viilennykseen.

Sen tehtävänä on siirtää ulkoilmasta lämpöä sisätiloihin tai päinvastoin, riippuen tarpeestasi. Tämä energiankeruuprosessi mahdollistaa ilmalämpöpumpun käytön eri olosuhteissa.

Toimintaperiaate:

 • Energian talteenotto: Laitteesi kerää ulkoilmasta lämpöenergiaa hyödyntäen kylmätekniikkaa.
 • Energian muunto: Kompressori puristaa kylmäaineen kaasun, mikä nostaa sen lämpötilaa ja painetta.
 • Lämmönsiirto: Sisäyksikkö luovuttaa kerätyn lämmön sisäilmaan.
 • Viilennys: Prosessi kääntyy viilentäessä, ja sisätilojen lämpö siirtyy ulkoilmaan.

Lämpöpumpun käyttö ei perustu fossiilisten polttoaineiden polttamiseen, vaan luonnonlämpötilan hyödyntämiseen, mikä tekee siitä ympäristöystävällisen vaihtoehdon.

Hyödyt:

 • Energiatehokkuus: Laitteet ovat korkean hyötysuhteen ansiosta säästäväisiä käytössä.
 • Monipuolisuus: Ne voivat lämmittää ja viilentää tiloja tarpeen mukaan.
 • Ympäristöystävällisyys: Vähentävät riippuvuutta fossiilisista polttoaineista.

Kun harkitset ilmalämpöpumpun hankintaa, Energy Centerin suositukset ovat hyvä lähtökohta laadukkaan ja toimintavarmuuden omaavan mallin valintaan.

Millainen on paras ilmalämpöpumppu?

Parhaan ilmalämpöpumpun ominaisuudet riippuvat tarpeistanne ja käyttöolosuhteista. Ihanteellinen ilmalämpöpumppu tarjoaa kuitenkin vähintään korkean energiatehokkuuden, pitkän käyttöiän ja soveltuu Suomen vaihteleviin sääolosuhteisiin.

 • Energiatehokkuus: Energiatehokkuus on avainasemassa. Parhaat ilmalämpöpumput hyödyntävät viimeisintä teknologiaa ja saavuttavat korkean SCOP-arvon (Seasonal Coefficient of Performance), tarkoittaen parempaa suorituskykyä ja energiansäästöä.
 • Äänitaso: Matala äänitaso on tärkeä ominaisuus, sillä se vaikuttaa asumismukavuuteen. Markkinoiden laadukkaimmat mallit toimivat jopa niin hiljaisesti, että niiden käyntiääntä ei kuule tavallisen taustamelun ylitse.
 • Sääolosuhteiden kestävyys: Suomen ilmasto asettaa omat haasteensa. Parhaat mallit kykenevät toimimaan tehokkaasti myös kylmässä ilmastossa ja vastaamaan lämmitystarpeeseen läpi vuoden.
 • Toiminnot ja käytettävyys: Älykkäät toiminnot, kuten sovellusohjaus ja ajastimet, parantavat käyttömukavuutta ja energiatehokkuutta. Helppokäyttöisyys ja selkeät käyttövalikot ovat tärkeitä.

Nämä seikat on hyvä ottaa huomioon sinulle parasta ilmalämpöpumppua valittaessa. Investointia harkittaessa on kuitenkin hyvä muistaa myös valita luotettava asennusliike, jotta pumpun asennus ja jälkihuolto toimii asianmukaisesti.

Energy Center asentaa ilmalämpöpumput Suomessa rautaisella ammattitaidolla. Ota rohkeasti yhteyttä – autamme sinua valitsemaan parhaan ilmalämpöpumpun juuri sinun tarpeisiisi.

Merkkien vertailu – Mikä on paras merkki ilmalämpöpumpulle?

Ilmalämpöpumppua valittaessa on tärkeää verrata eri merkkien tarjoamia malleja. Kunkin merkin tuotteissa on omat erityispiirteensä, joiden avulla voitte löytää tarpeisiinne sopivan ratkaisun.

Kaikilla merkeillä on myös omat hyvät ja huonot puolensa – nämä kuitenkin usein riippuvat käyttäjän yksityiskohtaisista vaatimuksista, kuten designista sekä laitteen fyysisten mittojen yhteensopivuudesta.

Mitsubishin ilmalämpöpumput

Mitsubishi on tunnettu laadukkaista ilmalämpöpumpuistaan, ja merkillä on pitkä historia lämpöpumppujen valmistuksesta.

 • Erinomainen hyötysuhde kovallakin pakkasella
 • Kaksoissiivekkeet mahdollistavat tasaisen lämmityksen koko tilaan
 • Korkea lämmitys- ja viilennysteho
 • Saatavilla 4 eri värissä 

Mitsubishi Electric LN-sarja on esimerkki mallista, joka soveltuu erinomaisesti suomalaisiin olosuhteisiin, tarjoten tehokasta lämmitystä ja viilennystä. Mallin energiatehokkuus on vertaansa vailla, ja suunnittelussa ei ole unohdettu designin tärkeyttä.

Malli on saatavilla 4 eri värimaailmassa, joten pumppu sulautuu sisustukseesi saumattomasti. LN-sarjan pumput pakkaavat kompaktiin pakettiin äärimmäisen laajan kattauksen innovatiivisia ominaisuuksia, jotka parantavat laitteen käyttömukavuutta ja energiatehokkuutta.

Mitsubishi ilmalämpöpumppu
mitsubishi electric msz rw

Daikin ilmalämpöpumput

Daikin ilmalämpöpumput ovat suosittuja niiden energiatehokkuuden ja luotettavuuden ansiosta. Daikin on myös yksi suosituimmista merkeistä Euroopassa, ja merkin tuotevalikoimasta löytyy varmasti sopiva pumppu kohteeseen kuin kohteeseen.

 • Yksi suosituimmista lämpöpumppuvalmistajista Euroopassa
 • Laaja tuotevalikoima
 • Huomaamaton design
 • Äärimmäisen korkea lämmitys- ja viilennysteho

Daikinin edistykselliset toiminnot, kuten älykäs lämpötilan säätö, tekevät niistä myös erittäin käyttäjäystävällisiä ja taloudellisia. Merkin laitteista löytyy myös laaja kattaus alan moderneja ominaisuuksia, joka parantaa käyttömukavuutta entisestään.

Toshiba ilmalämpöpumput

Toshiba tarjoaa monipuolisen valikoiman ilmalämpöpumppuja, jotka erottuvat markkinoilla niiden hiljaisen käyntiäänen ja tehokkuuden ansiosta. Toshibalta löytyy myös laaja kattaus design edellä suunniteltuja malleja, jotka sulautuvat sisustukseen huomaamattomasti.

 • Useita tyylikkäitä design-malleja 
 • Äärimmäisen korkea energiatehokkuus
 • Laaja huoltoverkosto
 • Vuosikymmenten kokemus lämpöpumppujen valmistamisesta

Tehokkaat mallit sopivat erityisen hyvin vanhempiin, vaikeammin lämpeäviin tiloihin. Toshiban lämpöpumput yhdistävät korkean energiatehokkuuden tyylikkääseen designiin ja hiljaiseen käyntiääneen saumattomasti.

Gree ilmalämpöpumput

Gree valmistaa ilmalämpöpumppuja, jotka ovat kustannustehokkaita ja helppokäyttöisiä. Gree tunnetaan merkkinä ennen kaikkea hinta-laatusuhteesta, ja pumput sijoittuvat usein hyvin etenkin budjettivertailuissa.

 • Markkinoiden parhaita hinta-laatusuhteita
 • Korkea energiatehokkuus kustannustehokkaasti
 • Äärimmäisen hyvä lämmitysteho myös korkeissa pakkasasteissa
 • Luotettava ja kustannustehokas vaihtoehto

Green-ilmalämpöpumput ovat hyvä valinta peruskäyttöön ja niille, jotka etsivät edullista lämmitysratkaisua. Edullinen hinta ei kuitenkaan tarkoita huonoa laatua, ja Green lämpöpumput tunnetaankin korkeasta laadusta edullisuudestaan huolimatta.

Green pumput kykenevät tuottamaan lämpöenergiaa tehokkaasti korkeissakin pakkasasteissa, joten ne soveltuvat myös erinomaisesti Suomen haastaviin olosuhteisiin.

Daikin ilmalämpöpumppu

Panasonic ilmalämpöpumput

Panasonicin ilmalämpöpumppujen vahvuuksia ovat niiden energiatehokkuus ja innovatiiviset teknologiat. Panasonicin laitteet tunnetaan niiden erinomaisesta ominaisuusvalikoimasta sekä korkeasta energiatehokkuudesta.

 • Korkea hyötysuhde
 • Erinomainen lämmitysteho korkeassakin pakkasessa
 • Äärimmäisen laaja kattaus ominaisuuksia

Panasonic on pitkän historian omaava ja hyvin tunnettu lämpöpumppuvalmistaja, jonka tuotevalikoimasta löytyy varmasti pumppu kohteeseen kuin kohteeseen. Laaja ominaisuusvalikoima parantaa käyttömukavuutta, ja laitteiden korkea laatu takaa pitkän käyttöiän ja huolettoman käytön.

Fujitsun ilmalämpöpumput

Fujitsu keskittyy ilmalämpöpumppujen ympäristöystävällisyyteen ja toimivuuteen pohjoismaisissa sääolosuhteissa. Fujitsun laitteissa on usein korkea SCOP-arvo, mikä tarkoittaa parempaa energiatehokkuutta ja pienempiä käyttökustannuksia.

 • Suunniteltu pohjoisen olosuhteisiin ympäristöystävällisyys edellä
 • Korkea energiatehokkuus
 • Laaja tuotevalikoima
 • Kattava huolto- ja asennusverkosto

Fujitsun lämpöpumput toimivat olosuhteissa kuin olosuhteissa, ja merkki on huomioinut laitteiden suunnittelussa eritoten ympäristöasiat. Fujitsu hyödyntää vuosikymmenten kokemustaan erinomaisten ja äärimmäisen laadukkaiden lämpöpumppuratkaisujen suunnittelussa.

Suosituimmat ilmalämpöpumput

Kun etsit markkinoiden suosituimpia ilmalämpöpumppuja, yritykset kuten Mitsubishi ja Toshiba erottuvat joukosta sekä kuluttajien arvostelujen että testivoittajien ansiosta.

Testivoittajat

Gree on usein saanut kiitosta sen erinomaisesta hinta-laatusuhteesta sekä korkeasta lämmitystehosta. Merkin laitteet tunnetaan myös niiden erinomaisesta laadusta edullisesta hinnasta huolimatta sekä korkeasta lämmitystehosta myös kovissa pakkasasteissa.

Gree on ehdottomasti yksi niistä merkeistä, joita Energy Center voi suositella hyvin mielin.

Mitsubishin LN-sarja puolestaan niittää menestystä vuosi toisensa jälkeen sen erinomaisen energiatehokkuuden sekä korkean lämmitystehon ansiosta. Mitsubishin menestyksen salaisuus on merkin mittava kokemus alalta sekä laadukas kehitystyö, jonka ansiosta Mitsubishi on kyennyt kehittämään käyttäjälle aidosti merkityksellisiä ominaisuuksia.

Mitsubishin tuotteet tunnetaan laadun lisäksi niiden äärimmäisen korkeasta lämmitystehosta myös korkeissa pakkasasteissa, joka on usein toistuva teema suomalaisissa vertailuissa menestyneillä laitteilla. 

Mitsubishin lämpöpumput ovat varma valinta kohteeseen kuin kohteeseen. Energy Center suosittelee!

Parhaan ilmalämpöpumpun valinta

Ilmalämpöpumpun tehokkuus ja sopivuus omaan kotiisi ovat keskeisiä kriteereitä laitetta valittaessa. Pistä merkille seuraavat seikat:

 1. Asunnon koko ja tilat: Ilmalämpöpumppu on mitoitettava oikein asuntosi kokoon ja layoutiin nähden. Oikea koko varmistaa tehokkaan lämmityksen ja viilennyksen.
 2. Energialuokka: Kotisi energialuokka vaikuttaa ilmalämpöpumpun valintaan. Mitä parempi energialuokka, sitä tehokkaampi on lämmöntalteenotto.
 3. Tarpeesi: Huomioi lämmityksen ja jäähdytyksen tarpeesi vuoden eri aikoina.
 4. Sijainti: Ilmalämpöpumpun sijoitus kodissasi on tärkeä tehon kannalta. Lisäksi ulkoyksikön sijoituspaikka vaikuttaa tehokkuuteen ja häiriöttömään toimintaan.

Ammattitaitoinen asennusliike osaa auttaa sinua valitsemaan oikean lämpöpumpun juuri sinun tarpeisiisi, ja osaa vastata kaikkiin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin. Älä siis pähkäile lämpöpumpun valinnan kanssa yksin ja ota rohkeasti yhteyttä – me vastaamme kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin mielellämme!

Oikean ilmalämpöpumpun valintaan löytyy apua myös netistä. Alla oleva taulukko auttaa sinua tarkastelemaan tärkeitä ominaisuuksia, kun valitset ilmalämpöpumppua:

OminaisuusHuomioitavaa
TehoVarmista, että ilmalämpöpumppu vastaa asuntosi lämmitystarvetta.
ÄänitasoMieti miten laitteen äänitaso vaikuttaa asumismukavuuteesi.
HyötysuhdeKorkea hyötysuhde merkitsee suurempia säästöjä energialaskussa.
Hinta-laatusuhdeArvioi ilmalämpöpumpun hinta suhteessa sen ominaisuuksiin ja kestävyyteen.

Ilmalämpöpumpun valintaan vaikuttavat monet tekijät. Lämpöpumppu kannattaa kuitenkin valita huolella, sillä se on pitkäaikainen investointi ja oikea malli tarjoaa parhaan mahdollisen asuinmukavuuden juuri sinun tarpeittesi perusteella.

Kotitalousvähennys ilmalämpöpumpusta

Ilmalämpöpumpun hankintaan ei ole Suomessa saatavilla valtion tukia tai avustuksia, mutta yksityishenkilö voi vähentää ilmalämpöpumpun asennuksesta koituvia kustannuksia verotuksessa kotitalousvähennyksen muodossa.

Kotitalousvähennys koskee ainoastaan työn osuutta, eli laitteen hankinnasta koituvia kustannuksia ei voi vähentää verotuksessa. Työn osuus on kuitenki merkittävä osa kokonaishinnasta, joten kotitalousvähennys kannattaa ehdottomasti hyödyntää.

Voit lukea lisää ja tarkistaa yksityiskohtaiset ohjeet kotitalousvähennyksestä verottajan sivuilta.

Parhaat ilmalämpöpumput avaimet käteen -periaatteella

Energy Center myy ja asentaa ilmalämpöpumput Suomessa rautaisella ammattitaidolla. Meiltä ostettu pumppu asennetaan alusta loppuun ja saat laitteen heti asennuksen jälkeen käyttöösi.

Energiasäästöt alkavat siis heti siitä hetkestä, kun lämpöpumppu kytketään asennuksen jälkeen ensimmäistä kertaa päälle. Energy Centerin asiantuntijat opastavat myös laitteen käytössä ja vastaamme kaikkiin mahdollisiin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin jo kartoitusvaiheessa.

Hoidamme myös kaikki asennukseen liittyvät yksityiskohdat, joten sinun ei tarvitse huolehtia asennusprosessin sujuvuudesta. Asiantunteva huoltopalvelumme auttaa sinua myös vuosien päästä, kun laitteen huolto tulee ajankohtaiseksi.

Saat meiltä aina aidosti avaimet käteen-periaatteella asennetun ilmalämpöpumpun ja varmasti ammattitaitoisen palvelun. Me olemme täällä sinua varten – Ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä tarjous ilmalämpöpumpusta nyt!

Usein Kysytyt Kysymykset

Ilmalämpöpumppua valittaessa on tärkeää huomioida laitteen ominaisuudet ja käyttötarkoitus. Alta löydät vastauksia yleisiin kysymyksiin, jotka auttavat sinua ymmärtämään ilmalämpöpumppujen erilaisia aspekteja ja niiden huoltoa.

Mikä on paras ilmalämpöpumppu?

Paras ilmalämpöpumppu vaihtelee kohteen ominaisuuksien perusteella. Testeissä menestyneitä malleja ovat mm. Mitsubishin LN-sarja sekä Gree-ilmalämpöpumput, jotka ovat saaneet erinomaiset arvostelut.

Mitä maksaa hyvä ilmalämpöpumppu?

Ilmalämpöpumppujen hinnat vaihtelevat merkittävästi mallin sekä sen ominaisuuksien perusteella. Hyvä ilmalämpöpumppu kustantaa kuitenkin tyypillisesti n. 1 500 – 3 000 euroa.

Jaa artikkeli eteenpäin