Etusivu Energiansäästö Poistoilmalämpöpumppu kokemuksia – Miten PILP on toiminut asiakkaillamme
Ilmanvaihtokanava, johon sopisi loistavasti poistoilmalämpöpumppu

Poistoilmalämpöpumppu kokemuksia – Miten PILP on toiminut asiakkaillamme

Tästä artikkelista selviää mm.

Poistoilmalämpöpumppu, joka usein lyhennetään PILP, on energiatehokas ratkaisu kodin lämmönhallintaan. Sen toimintaperiaate perustuu talosta poistettavan ilman hyödyntämiseen. Poistoilmasta kerätyllä lämpöenergialla voidaan lämmittää huoneilmaa ja käyttövettä.

Lämmitysjärjestelmä vie energiankierrätyksen uudelle tasolle ottaen talteen hukkalämpöä, joka ilman poistoilmalämpöpumppua menisi täysin hukkaan.

Lue myös:

PILP vs VILP

VILP kokemuksia

PILP ilmanvaihtokoneen tilalle

Paras ilmalämpöpumppu

Poistoilmalämpöpumpun yhdistäminen muihin lämmitysmuotoihin

Integrointi olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään on yksinkertainen ja voi tuoda säästöjä lämmityskustannuksissa. Poistoilmalämpöpumppu toimii parhaiten kohteissa, joissa hukkaenergian määrä on suuri.

Poistoilmalämpöpumppu tarvitsee toimiakseen tuloilma- ja poistoilmakanaviston, joka liitetään osaksi kodin ilmanvaihtojärjestelmää.

On tärkeää ottaa huomioon, että PILP-järjestelmien kokemukset voivat vaihdella riippuen useista tekijöistä, kuten talon eristyksen laadusta, asukkaiden energiankäyttötottumuksista ja ilmastollisista olosuhteista.

Poistoilmalämpöpumpun integrointi osaksi kodin lämmitysjärjestelmää voi kuitenkin edistää merkittävästi energian säästöä ja asumismukavuutta.

Käyttäjäkokemukset ja hyödyt

Kotitalouksien kokemuksia poistoilmalämpöpumpusta

Asiakkaamme ovat raportoineet myönteisiä kokemuksia poistoilmalämpöpumpun käytöstä.

Takan kanssa käytettäessä takan lämmittämä ilma kiertää laitteen kompressorin kautta, joka siirtää lämmön tehokkaasti esimerkiksi lattialämmitykseen tai muihin lämmitysjärjestelmiin. Tällöin takan tuottama hukkaenergia saadaan talteen ja sitä voidaan käyttää lämmitykseen, kun normaalisti energia menisi hukkaan.

Käyttäjien kokemukset viittaavat siihen, että PILP toimii erityisen hyvin uusissa, hyvin eristetyissä taloissa sekä moderneissa matalaenergiataloissa, joissa se auttaa varmistamaan asianmukaisen ilmanvaihdon ja mahdollisimman alhaisen energiankulutuksen neliömetriä kohti.

Säästöt ja takaisinmaksuaika

Säästöpotentiaali PILP-järjestelmällä on huomattava, mutta säästöt riippuvat useista tekijöistä, kuten talon koosta, eristyksen tasosta ja lämmitystarpeesta. Parhaiten poistoilmalämpöpumppu toimii kohteissa, joissa syntyy paljon hukkaenergiaa, kuten kerrostaloissa ja takalla lämpenevissä omakotitaloissa.

Poistoilmalämpöpumppu maksa itsensä takaisin tyypillisesti n. 6-8 vuodessa, ja laitteen oletettu käyttöikä on parhaimmillaan jopa yli 20 vuotta. Takaisinmaksuaika voi vaihdella huomattavasti käyttöikä, mahdolliset huoltokulut sekä kohteen soveltuvuus huomioiden.

PILP on kuitenkin erittäin kustannustehokas ratkaisu, jos se asennetaan oikeaoppisesti ja kartoitus tehdään huolella.

Energy Center asentaa poistoilmalämpöpumput rautaisella ammattitaidolla. Autamme sinua valitsemaan juuri oikean lämmitysratkaisun sinun toiveitasi kuunnellen.

Ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä tarjous poistoilmalämpöpumpusta!

Mikä on poistoilmalämpöpumppu?

Poistoilmalämpöpumppu on energiatehokas lämmitysjärjestelmä, joka integroituu kodin lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmiin. Se hyödyntää poistoilman hukkalämpöä ja vähentää riippuvuutta fossiilisista polttoaineista.

Poistoilmalämpöpumpun toimintaperiaate

Poistoilmalämpöpumppu ottaa talteen kodin poistoilmasta lämpöenergiaa ja siirtää sen takaisin sisäilmaan tai käyttöveteen. Laitteisto koostuu useista osista, kuten kompressorista, lauhduttimista ja höyrystimestä.

Tavallisesti poistoilmalämpöpumppu tuottaa 2-3 kW lämmitystehoa 500m3 kohden.

Poistoilmalämpöpumppu ei siis kykene tuottamaan kaikkea tarvittavaa lämmitysenergiaa – sen tarkoitus on ainoastaan vähentää kokonaisenergiankulutusta.

Energiatehokkuus ja ympäristövaikutukset

Poistoilmalämpöpumpun käyttöön liittyvät kokemukset ovat usein positiivisia etenkin energiatehokkuuden ja ympäristövaikutusten osalta. Lämmöntuotanto on tasaista ympäri vuoden, sillä sisäilman lämpötila on melko vakio, ja se vähentää hiilijalanjälkeä käyttämällä uusiutuvaa energiaa.

Näin ollen poistoilmalämpöpumppu on houkutteleva vaihtoehto uudisrakentamisessa ja korjausrakentamisessa, kun tavoitteena on alentaa talon energiankulutusta ja kasvihuonekaasupäästöjä.

Poistoilmalämpöpumpun integrointi kodin lämmitysjärjestelmään

Poistoilmalämpöpumppu on nykyaikainen tapa hyödyntää rakennuksesta poistuvaa ilmaa lämmityksessä. Se integroituu osaksi kotisi lämmitysjärjestelmää, parantaen energiatehokkuutta.

Yhdistäminen olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään

Poistoilmalämpöpumppu voidaan liittää monenlaisiin olemassa oleviin lämmitysjärjestelmiin. Tärkeintä on, että järjestelmän mitoitus vastaa kotisi lämmitystarvetta.

Poistoilmalämpöpumppu soveltuu erityisen hyvin matalalämpöverkkoon, kuten lattialämmitykseen.

Kun suunnittelet PILPin integrointia olemassa olevaan järjestelmään, otathan huomioon:

  • Lämmitystehon tarve: Kodin sisätilavuus ja eristys vaikuttavat vaadittavaan lämmitystehoon.
  • Lämmitysjärjestelmän tyyppi: Vesikiertoinen lämmitys on yleisin, ja siihen PILP liitetään useimmiten.

Poistoilmalämpöpumpun asennus ja käyttöönotto

Poistoilmalämpöpumppua asennettaessa tulee huomioida asennuksen vaatimukset. Prosessi suorittaa huolellisesti, jotta laite integroituu saumattomasti lämmitysjärjestelmääsi.

Asiantuntijan suorittama asennus takaa laitteen oikean toiminnan ja energiatehokkuuden.

Asennuksen perusteet

Asennuksen aikana poistoilmalämpöpumppu liitetään olemassa olevaan ilmanvaihtojärjestelmään. Lämmitysenergia kerätään talosta poistettavasta ilmasta, mikä edellyttää putkiston sekä ilmanvaihtokanavien huolellista kytkemistä.

  • Putkiston asennus: Varmista, että uusi putkisto sopii yhteen nykyisen järjestelmäsi kanssa.
  • Ilmanvaihtokanavat: Asennetaan tuloilma- ja poistoilmakanavisto, joka on välttämätön poistoilmalämpöpumpun toiminnalle.

Ammattitaitoinen asennusliike pitää huolen siitä, että kaikki liitännät on suoritettua asianmukaista huolellisuutta noudattaen. Minkä tahansa lämpöpumpun asentaminen on luvanvaraista, joten asennuksessa tulee aina käyttää ammattilaista.

Käyttöönotto ja säädöt

Kun poistoilmalämpöpumpun fyysinen asennus on valmis, seuraavaksi tärkeä vaihe on laitteen käyttöönotto ja sen säätöjen optimointi.

  • Käyttöönottotarkastus: Varmistetaan, että kaikki järjestelmän komponentit toimivat oikein.
  • Säädöt: Lämpöpumpun asetukset säädetään kohteen lämmitystarpeiden mukaan.

Oikein säädetty poistoilmalämpöpumppu parantaa asuinmukavuutta ja säästää energiaa. Hyvin asennettu ja säädetty poistoilmalämpöpumppu voi tarjota positiivisia käyttökokemuksia vuosiksi eteenpäin.

Usein kysytyt kysymykset

Tutustutaan vielä loppuun muutamaan yleiseen kysymykseen, jotka heräävät poistoilmalämpöpumppua harkittaessa.

Kannattaako poistoilmalämpöpumppu?

Poistoilmalämpöpumppu on erinomainen valinta kohteisiin, joissa hukkaenergian määrä on suuri sekä moderneihin matalaenergiataloihin. Se auttaa tasaamaan kulutushuippuja ja vähentämään kokonaisenergiankulutusta tehokkaasti.

Mihin lämmitysmuotoihin poistoilmalämpöpumppu sopii?

Poistoilmalämpöpumppu soveltuu erinomaisesti esimerkiksi sähkölämmityksen rinnalle. PILP auttaa vähentämään sähkölämmityksen kustannuksia keräämällä talteen hukkaan menevää energiaa rakennuksen poistoilmasta.

Kuinka paljon poistoilmalämpöpumppu kuluttaa sähköä?

Poistoilmalämpöpumppu kuluttaa keskimäärin 20-25% sähköä verrattuna sen tuottamaan lämpöenergiaan. Laitteen sähkönkulutus riippuu siis täysin sen tuottaman lämpöenergian määrästä.

Mitä poistoilmalämpöpumppu tekee?

Poistoilmalämpöpumppu kerää nimensä mukaisesti talteen hukkaenergiaa rakennuksen poistoilmasta, ja hyödyntää kerätyn lämpöenergian rakennuksen lämmityksessä. Se auttaa vähentämään rakennuksen lämmityskustannuksia.

Jaa artikkeli eteenpäin